Arran Steinweg

Als je geboren wordt in hartje Amsterdam is hiet niet vanzelfsprekend dat je in de paardenwereld gaat werken. Bij mij is het toch zo gelopen! Niemand in mijn familie heeft een achtergrond in de paarden, onze buren in de stad echter wel. Ik ging een keer mee en gelijk was ik verkocht. Wat ik wel weet is dat paarden als een rode draad door mijn leven lopen en ik kan me niet voorstellen dat dit ooit anders zou zijn!

Even kort waar ik mijn ervaring in de paardenwereld heb opgedaan: 

  • Deurne; opleiding bedrijfsleider/instructuur paardensport. Tijdens deze opleiding heb ik mogen deelnemen aan een project om de opleiding- en selectiemogelijkheden van springpaarden te verbeteren (jumpex project 1998/2003 onder leiding van Cor Loeffen). Tijdens mijn opleiding heb ik ook stage gelopen bij verschillende springstallen waar ik ook veel ervaring heb opgedaan. 

  • Werknemer bij manege Spaarnwoude van Ton Monhemius te Halfweg. Bij Ton heb ik veel geleerd over paarden in het algemeen. Ik heb er veel paarden mogen rijden en uitbrengen. Het laatste paard dat ik daar opleidde was Warsteiner. Warsteiner is verkocht aan stal van der Schans.

  • In 2015 ben ik met mijn gezin naar Wijhe verhuisd. Daar heb ik samen met Rianne (mijn vriendin) een heel aantal paarden opgeleid. Zowel voor de verkoop als voor klanten.

Paarden die nerveus of angstig zijn kan ik vertrouwen geven. Van anderen hoor ik vaak dat ik rustig ben. Dit hoor ik graag, dit geeft paarden veel vertrouwen, daardoor zal het paard ook welwillend zijn(worden).  Ik vind het leuk om paarden die een hekel hebben gekregen aan springen weer plezier te laten beleven aan een parcoursje! Ik heb ruime ervaring met het zadelmak maken van paarden, tegenwoordig doe ik dit niet meer. Wel kunnen we een paard zadelmak klaar maken en het paard verder opleiden na het zadelmak maken. Ook heb ik heel veel paarden getraind waar andere mensen niet meer wisten hoe ze met het paard verder moesten. Ook wel probleemgedrag genoemd, ik noem dit mis communicatie(zoals moeite bij het opstappen, steigeren, bokken, vluchten, niet willen springen).

Waar kun je bij mij voor terecht?

  • Advies over rijtechnische en opvoedkundige problemen van jouw paard/pony; 
  • Individuele- of groepsles op het gebied van springen, dressuur of samengesteld;
  • Corrigeren van gedrag(communicatie met het paard);
  • Doorrijden van jouw (jonge of oudere) dressuur/springpaard of pony;
  • Het uitbrengen op wedstrijden van jouw paard.
  • Heeft je paard een blessure en daardoor extra zorg nodig? Ook hiervoor ben je bij mij aan het juiste adres. Jouw paard kan bij ons aan huis weer herstellen en ook kunnen we revaliderende training bieden.